Subaru Crosstrek and XV Forums banner
941 - 960 of 971 Posts
Sprawdź system plików na pendrive i upewnij się, że jest to NTFS, a nie FAT. Mogę przeprowadzić Cię przez ten proces, jeśli nie wiesz, o czym mówię.
Przejdź do Subaru Map Update Delivery Portal
Program mówi mi, że "instaluje oprogramowanie" na pendrive, a nie tylko pobiera pliki. Więc może dysk USB działa bardziej jak program.?.
Image

Sprawdziłem ponownie dysk i jest NTFS... Próbowałem również sformatować dysk do FAT i również nic. Zastanawiam się, czy dla modeli z 2018 roku jest rzeczywiście nieco inny sprzęt. W małym komunikacie podano 2019-2022.

Czy ktoś tutaj przeprowadził tę aktualizację na Crosstreku z 2018 roku?

Dostałem e-maile od SOA w grudniu, dzisiaj w końcu postanowiłem wykonać aktualizację. Poprosiłem moją mechaniczną / techniczną lepszą połowę, żeby mi pomogła, weszliśmy do mojego 2019 Crosstrek Premium z wydrukiem e-maila, a potem nie mogliśmy uruchomić zakładki "aktualizacja dostępna". Zacząłem szukać w Google i na tym forum, Reddicie itp., a nawet pobrałem pliki, które najwyraźniej ktoś dostał od dealera (nie używałem ich ani nie skanowałem w poszukiwaniu wirusów).

Mój piękny samochód to 2019 Crosstrek Premium, zakupiony 21/10 używany / po leasingu (według starej faktury, którą były leasingobiorca i / lub dealer zostawili w schowku) od Kolb Subaru w Rockland County NY. Wierzę, że był to "select" używany, cokolwiek to znaczy / cokolwiek to jest warte... w każdym razie lampka zmiany biegów nie działała i z radością zajęli się tym bez żadnych kosztów. Ale odbiegam od tematu...

Widząc tak wiele różnych scenariuszy z udziałem różnych modeli / roczników / niszowych serii produkcyjnych / wersji jednostek centralnych (moja to 6,5") / metod aktualizacji w moich badaniach, zdecydowałem, że najbezpieczniej będzie zadzwonić do działu wsparcia Subaru. Po oczekiwaniu przez niezbyt długi czas, powiedzieli, że wersja jednostki centralnej Rel4.18.11.50 jest najnowszą dostępną dla mojego pojazdu.

Rel4.18.11.50 działał ogólnie dobrze, z wyjątkiem kilku tygodni temu, kiedy pomyślałem, że głośniki umarły, ponieważ Pandora (przez Android Auto) stała się naprawdę zniekształcona i dziwna pewnego dnia kilka tygodni temu (to zmotywowało mnie do próby aktualizacji dzisiaj), chociaż zniekształcenia zniknęły po ponownym uruchomieniu pojazdu kilka razy. Może to była zła aktualizacja Android Auto lub Pandora lub bluetooth (używam Carsifi (urządzenie / aplikacja bezprzewodowa), więc nie muszę bawić się kablami USB - generalnie było to dość niezawodne).

Biorąc pod uwagę przedstawione przeze mnie informacje, czy ktoś (profesjonalista lub ktoś, kto naprawdę wie, co robi i niczego nie psuje!) ma jakieś uwagi w tej sprawie? Bardzo dziękuję za wszelkie solidne rady!

Ciekawe! Jeśli Sheldon ma rację co do wersji, byłaby to wcześniejsza wersja stworzona w marcu 2018 roku, chociaż 4 może oznaczać, że ma więcej ulepszonych funkcji. Czy ktoś jeszcze z '19 sprawdził swoją wersję oprogramowania układowego?
FYI, właśnie dostałem Crosstreka Premium z 2019 roku, który ma nowy "6,5 cala Plus" HU (z odtwarzaczem CD, aplikacjami SiriusXM i Starlink w chmurze).​
Wyświetla wersję oprogramowania układowego: Rel4.18.11.50.​
Do tej pory nie miałem problemu z radiem przy uruchamianiu. Radio uruchamia się w tym samym stanie, w jakim było, gdy samochód został wyłączony i kluczyk wyjęty.​
Ponadto Android Auto połączył się (i pozostał połączony) niezawodnie.​
Rel4.18.11.50 to to, co mam w kwietniu 2024 roku. Zobacz Odpowiedź nr 943. SOA mówi, że nie ma do tego aktualizacji. Ogólnie działa dobrze z Android Auto. Telefon AA / Mapy AA / AA Pandora to w większości to, czego używam na co dzień. Aha to katastrofa, a aplikacja Starlink w ogóle nie działa, z wyjątkiem może małego fragmentu MySubaru w moim telefonie.

Chciałem tylko dać znać wszystkim, którzy przychodzą tutaj do tego wątku z modelem bazowym Crosstrek z 2018 roku... że ta aktualizacja nie działa. Próbowałem 2 różnych dysków, z których jeden był zupełnie nowy, a także model najwyższy zalecany w biuletynie Subaru, zarówno w NTFS, jak i FAT32. W biuletynie określono, że obsługiwane modele to 2019 - 2022. Mam swoje podejrzenia, dlaczego 2018 nie jest obsługiwany, ale na razie to tylko podejrzenia. Zabieram swój samochód do dealera Subaru za 2 dni, aby zaktualizowali go. Powodzenia wszystkim innym.

Chciałem tylko poinformować każdego, kto przyjdzie tutaj do tego wątku z modelem bazowym crosstrek z 2018 roku... że ta aktualizacja nie działa. Próbowałem 2 różnych dysków, z których jeden był zupełnie nowy, a model najwyższy zalecany w biuletynie Subaru zarówno w NTFS, jak i FAT32. Biuletyn precyzuje, że obsługiwane modele to 2019 - 2022. Mam swoje podejrzenia, dlaczego 2018 nie jest obsługiwany, ale na razie to tylko podejrzenia. Zabieram swój samochód do dealera Subaru za 2 dni, aby aktualizacja została przez nich wykonana. Powodzenia dla wszystkich.
Powiedziano mi przez Subaru/Starlink, że radio Sirius XM jest kontaktem dla usługi STARLINK w 2018 roku i starszych. Miałem problemy z usługą i zostałem przeniesiony z Subaru do Sirius. Problem rozwiązał się sam, co było wspaniałe, ponieważ nigdzie nie dotarłem z żadnym z nich. Z powodu zamieszania, które otrzymałem w związku z tym i faktu, że wciąż nie mogę zarządzać swoim kontem, nie dostanę kolejnego Subaru.

Powiedziano mi przez Subaru/Starlink, że radio Sirius XM jest kontaktem dla usługi STARLINK w 2018 roku i starszych. Miałem problemy z usługą i zostałem przeniesiony z Subaru do Sirius. Problem rozwiązał się sam, co było wspaniałe, ponieważ nigdzie nie mogłem się z tym uporać. Z powodu zamieszania, które otrzymałem w tej sprawie, i faktu, że wciąż nie mogę zarządzać swoim kontem, nie dostanę kolejnego Subaru.
Jestem ciekaw, co masz na myśli, mówiąc, że Sirius XM jest kontaktem dla usługi STARLINK? Zostałeś przeniesiony jak... przez telefon? Czy chcesz powiedzieć, że jeśli pójdę do salonu Subaru, nie będą mogli przeprowadzić aktualizacji, ponieważ tylko Sirius XM może przeprowadzić aktualizację? Nie chcę zadawać tak wielu pytań, ale jestem trochę zdezorientowany twoim postem. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Jestem ciekaw, co masz na myśli, mówiąc, że Sirius XM jest kontaktem dla usługi STARLINK? Zostałeś przekierowany w jaki sposób... przez telefon? Czy mówisz, że jeśli pójdę do dealera Subaru, nie będą mogli wykonać ulepszenia, ponieważ tylko Sirius XM może wykonać aktualizację? Nie chcę zadawać tak wielu pytań, ale jestem trochę zdezorientowany Twoim postem. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
To się wydarzyło.

Próbowałem zablokować drzwi za pomocą aplikacji, a aplikacja pokazała, że nie mam konta Starlink, co mam, ponieważ zostało opłacone w lutym 2024 roku. Następnie wszedłem na stronę internetową i stwierdziła to samo. Od jakiegoś czasu nie mogę zarządzać swoim kontem, nie jestem pewien, czy to ten sam problem, czy nie. Zadzwoniłem do Starlink i przekierowali mnie do Subaru, którzy przekierowali mnie z powrotem, zostałem przekierowany około 4-5 razy. W końcu przedstawiciel Subaru stwierdził, że od 2018 roku i starsze są teraz obsługiwane przez Sirius, nie podając wyjaśnienia dlaczego. W końcu udało mi się skłonić kogoś do pomocy po tym, jak powiedziałem im, że byłem przekierowywany kilka razy, ale jeśli chodzi o konto, "oni" nie mogą w to zajrzeć, ponieważ nie mają już dostępu. Na szczęście usługa znów zaczęła działać. Miałem otrzymać telefon od technika Subaru lub coś w tym rodzaju, ale nigdy go nie otrzymałem.

Od tego czasu nie próbowałem iść do Subaru. O ile wiem, jestem na bieżąco.

Na marginesie, doradca Starlink/Sirius stwierdził, że nie mogę uzyskać dostępu do mojego konta z powodu nieukończenia ulepszenia 4G, które zrobiłem w 2020 roku, i kazał mi iść do dealera i im to powiedzieć. Wiem na pewno, że dealer to usunął w 2020 roku.

Przykro mi to mówić, ale to sprawiło, że podjąłem decyzję, aby nie kupować kolejnego Subaru.

Mam nadzieję, że to przynajmniej trochę wyjaśniło.

Ostatnia aktualizacja tego wątku ode mnie. Zaniosłem mojego 2018 do aktualizacji oprogramowania przez Subaru i chcieli mi naliczyć 220 dolarów za tę "usługę", która miała zająć 3-4 godziny, ponieważ komputery są w dzisiejszych czasach wolne... cokolwiek to znaczy. Uważam, że to dość żałosne, że oprogramowanie jest w ten sposób blokowane (pełne ujawnienie: jestem inżynierem oprogramowania). WIęc jeśli ktoś na tym forum lub w tym wątku ma serce, aby natknąć się na pliki dla 2018 base trim crosstrek Harman Karden Head Unit, byłbym bardzo wdzięczny. Wszystkiego dobrego wszystkim.

Ostatnia aktualizacja tego wątku ode mnie. Zabrałem mojego 2018, aby zaktualizować oprogramowanie przez Subaru i chcieli mi naliczyć 220 dolarów za tę "usługę", która jak powiedzieli, zajmie 3-4 godziny, ponieważ komputery są w dzisiejszych czasach wolne... cokolwiek to znaczy, uważam to za dość żałosne, że blokują oprogramowanie w ten sposób (pełne ujawnienie, jestem inżynierem oprogramowania). WIĘC jeśli ktokolwiek na tym forum lub wątku ma serce, aby natknąć się na pliki dla 2018 base trim crosstrek Harman Karden Head Unit, byłbym bardzo wdzięczny. Wszystkiego dobrego wszystkim.
Spróbuj w innym salonie.

tak, więc to w zasadzie jakiś standard, ponieważ dwóch innych dealerów zacytowało mi 230 $ :sick:
Moja podróż z aktualizacją oprogramowania 2019 6MT Premium...

Zadzwoniłem do lokalnego działu obsługi klienta i powiedzieli, że robi to facet od części, więc przełączyli mnie do działu części.
Ludzie od części byli zdezorientowani; zadzwonili do szefa serwisu i powiedziano im, że serwis wykonuje aktualizację oprogramowania.
Zadzwoniłem do serwisu tydzień później i potwierdzili, że mogą wykonać aktualizację, ale muszą naliczyć 163 $, ponieważ ich ludzie będą nad tym pracować. Następnie zasugerował, żebym porozmawiał z ich technikiem (facetem, który uczy kupujących, jak korzystać z HU itp.).
Rozmawiałem z technikiem. Był niepewny, ale miał to sprawdzić. Następnego dnia zadzwonił do mnie i powiedział, że może wykonać aktualizację bezpłatnie. Czterdzieści pięć minut później moje oprogramowanie zostało zaktualizowane do Rel_UK.23.16.70.

Moja podróż z aktualizacją oprogramowania 6MT Premium z 2019 roku...

Zadzwoniłem do lokalnego serwisu dealera i powiedzieli, że robi to facet od części, więc przełączyli mnie do działu części.
Ludzie od części byli zdezorientowani; zadzwonili do szefa serwisu i powiedziano im, że serwis wykonuje aktualizację oprogramowania.
Zadzwoniłem do serwisu tydzień później i potwierdzili, że mogą wykonać aktualizację, ale muszą naliczyć 163 dolary, ponieważ ich ludzie będą nad tym pracować. Następnie zasugerował, żebym porozmawiał z ich technikiem (facetem, który uczy kupujących, jak korzystać z HU itp.).
Rozmawiałem z technikiem. Był niepewny, ale miał to sprawdzić. Następnego dnia zadzwonił do mnie i powiedział, że może wykonać aktualizację bezpłatnie. Czterdzieści pięć minut później moje oprogramowanie zostało zaktualizowane do Rel_UK.23.16.70.
Gdzie mieszkasz?

Właśnie kupiłem używanego Crosstreka/XV 2018, który ma HU z systemem nawigacji. Na początku podłączyłem mojego iPhone'a, aby wypróbować Car Play i nie działało, po kilku krokach rozwiązywania problemów działało przez kilka godzin i już nigdy się nie połączyło. Próbowałem zaktualizować oprogramowanie OTA, ale stwierdzono, że to najnowsza wersja. Poszedłem na subaru.maps.com, aby pobrać najnowsze oprogramowanie układowe i pobrałem je na USB, ale moja subskrypcja map już wygasła i nie ma możliwości ponownego zakupu licencji, ponieważ nie pojawia się jako opcja na stronie internetowej.
Czy ktoś, kto ma dostęp do subarunet.com, może udostępnić mi aktualizację oprogramowania układowego tylko bez map?

Informacje o produkcie: Subaru-Gen3-High-RW-MY2017-REVA
Aktualne oprogramowanie układowe: Rel_A2.20.07.20
Wymagana aktualizacja oprogramowania układowego: Rel.23.41.20

Albo może ktoś może mi pomóc uzyskać kod aktywacyjny do mapy? Jeśli to możliwe!

Cześć
Mam nadzieję, że znajdę pomoc na tym forum.
Kupiłem właśnie Subaru XV. Subaru XV 2.0iS AWD 2018
Oprogramowanie to:
aktualne
Wersja oprogramowania: RelA1.19.17.20
Wersja bazy danych nawigacji: Europe_1021_6891_9309

Zarejestrowałem się i mogłem zalogować się na subaru-maps.com
Abonament wygasł:
2024-05-14
Nie mogę kupić żadnej aktualizacji ani subskrypcji.

Pobrałem Map Downloader na mojego MAC-a. Ale nie mogę się zalogować. Nieautoryzowany.

Na wyświetlaczu mojego samochodu mam kod. Ale nie mogłem znaleźć miejsca, w którym mógłbym go użyć.

Na stronie aktualizacji subaru-maps.com widnieje:
Brak aktywnej subskrypcji dla tego pojazdu
Rel_A2.23.42.20 EU
Europe_1116_8598_12019 UWAGA: Aby zaktualizować mapę, pobierz kod aktywacyjny, wprowadzając kod żądania znajdujący się w systemie nawigacji pojazdu w Ustawieniach > Nawigacja > Informacje o aktualizacji mapy.

Najnowsze informacje :
Rel_A2.23.42.20 EU
Europe_116_8598_12019
2023-11-30

Mój warsztat powiedział, że również nie może zainstalować oprogramowania.
Jak mogę kupić aktualizację lub jak mogę pobrać oprogramowanie?

Mam nadzieję, że możesz mi pomóc :)

Cześć
Kupiłem właśnie Subaru XV. Oprogramowanie to:
aktualne

Abonament wygasł:
2024-05-14

Pobrałem Map Downloader na mój MAC. Ale nie mogę się zalogować. Nieautoryzowany.

Na wyświetlaczu mojego samochodu mam kod. Ale nie mogłem znaleźć miejsca, w którym mógłbym go użyć.

Rel_A2.23.42.20 EU
Europe_1116_8598_12019 UWAGA: Aby zaktualizować mapę, pobierz kod aktywacyjny, wprowadzając kod żądania znajdujący się w systemie nawigacji pojazdu w Ustawieniach > Nawigacja > Informacje o aktualizacji mapy.

Najnowsze informacje :
Rel_A2.23.42.20 EU
Europe_116_8598_12019
2023-11-30

Cześć
Kupiłem właśnie Subaru XV. Oprogramowanie to:
aktualne

Abonament wygasł:
2024-05-14

Zainstalowałem Map Downloader na moim MAC. Ale nie mogę się zalogować. Nieautoryzowany.

Rel_A2.23.42.20 EU

Najnowsze informacje :
Rel_A2.23.42.20 EU
Europe_116_8598_12019
2023-11-30

Jaki rok i wykończenie?

941 - 960 of 971 Posts