Subaru Crosstrek and XV Forums banner

Moje pokrętło głośności w zasadzie się rozpadło.

16K views 29 replies 23 participants last post by  subyrubyroo  
#1 ·
Nadal mogę wcisnąć, aby wyciszyć lub zrestartować, a następnie ponownie wcisnąć, aby wyłączyć wyciszenie. Ale metalowy trzpień jest luźny i nie podnosi ani nie obniża głośności. Nadal mogę to robić na kierownicy, ale czy komuś się to przydarzyło i czy udało się to naprawić? Mam ochotę wziąć młotek i uderzyć w trzpień, żeby zobaczyć, co się stanie.

#2 ·
Użyłem następujących produktów z pewnym powodzeniem:
RadioShack #6400148
CRC QD Electonic Cleaner #05103

#3 ·
Użyłem następujących elementów z pewnym powodzeniem;
RadioShack #6400148
CRC QD Electonic Cleaner #05103
To raczej problem fizyczny niż problem z kontaktem. Trzpień się chwieje. Jakby wypadł ze stawu.

#6 ·
Czy jest na to jakieś rozwiązanie? U mnie nagle zaczęło się dziać to samo. Wszystko się chwieje.
Tylko zgaduję (bo to internet...), ale nie ma naprawy OEM dla tego. Wydaje się, że to rodzaj problemu, który wymagałby demontażu i częściowego rozebrania jednostki centralnej, a następnie użycia i przylutowania niektórych części elektronicznych (a te są dostępne z wielu źródeł). Przepraszam, jeśli to nie było pomocne.

#5 ·
Nadal mogę wcisnąć, aby wyciszyć lub zrestartować, a następnie ponownie wcisnąć, aby wyłączyć wyciszenie. Ale metalowy trzpień jest luźny i nie podnosi ani nie obniża głośności. Nadal mogę to robić na kierownicy, ale czy komuś się to przydarzyło i czy to naprawiliście? Mam ochotę wziąć młotek i uderzyć nim w trzpień, żeby zobaczyć, co się stanie.
Jeśli masz wątpliwości co do problemu mechanicznego (lub jakiegokolwiek innego), młotek jest twoim przyjacielem! A jeśli to nie zadziała, spróbuj użyć metalowego młotka o wadze 5 funtów.
Nie, mogą nie rozwiązać problemu, ale na pewno wystraszą twojego Crosstreka, aby nie powodował żadnych przyszłych problemów.
To wszystko poparte naukowo fakty...

#8 ·
Jeśli masz wątpliwości co do problemu mechanicznego (lub w zasadzie jakiegokolwiek), młotek jest twoim przyjacielem! A jeśli to nie pomoże, spróbuj metalowego młotka o wadze 5 funtów.
Nie, mogą nie rozwiązać problemu, ale na pewno wystraszą twojego Crosstreka przed powodowaniem jakichkolwiek przyszłych problemów.
To wszystko poparte naukowymi faktami...
Po prostu boję się naprawdę w to uderzyć młotkiem, ponieważ nie chcę, żeby stał się całkowicie bezużyteczny. Ale chłopie, jaka jestem kuszona!!

• Haha
Reactions: Blue Bendite
#10 ·
Czy komuś udało się zdobyć nowy potencjometr? Zepsułem ten w wersji Limited mojej żony z 2019 roku i chociaż udało mi się przylutować pęknięty obwód drukowany, funkcja przycisku w potencjometrze myśli, że jest to teraz obwód działający w pełnym wymiarze czasu i co trzy sekundy resetuje system. Mogę to naprawić dość łatwo, ale nie bez części.

#28 ·
Czy komuś udało się zdobyć nowy potencjometr? Zepsułem ten w mojej żony 2019 limited i chociaż udało mi się zlutować pękniętą płytkę drukowaną, funkcja przycisku w potencjometrze myśli, że jest to teraz obwód ciągły i resetuje system co trzy sekundy. Mogę to łatwo naprawić, ale nie bez części.
Mam ten sam problem z moim! Restartuje się co 30 sekund, czy jest na to jakieś rozwiązanie??

#13 ·
Nadal mogę włączać i wyłączać wyciszenie lub uruchamiać ponownie, a następnie ponownie nacisnąć, aby wyłączyć wyciszenie. Ale metalowy trzpień jest luźny i nie podnosi ani nie obniża głośności. Nadal mogę to robić na kierownicy, ale czy ktoś miał taką sytuację i czy udało się ją naprawić? Mam ochotę wziąć młotek i uderzyć w trzpień, żeby zobaczyć, co się stanie.
Mój Crosstrek z 2018 roku ma dokładnie ten sam problem. Wydaje się to powszechne. Jestem zły.

#17 ·
Kupiłem właśnie używanego crosstreka z 2019 roku, tylko po to, by odkryć ten sam problem po wyjechaniu z parkingu dealera. Również szukam rozwiązania.
Myślę, że w twoim przypadku wracasz do dealera i dostajesz nowe radio.

#19 ·
To przydarzyło się mojemu Crosstrekowi z 2018 roku, a teraz przydarzyło się naszemu Ascentowi z 2019 roku. Powiedziano mi, że cały system rozrywki musi zostać wymieniony. To ewidentnie wada, ale wydaje się, że Subaru nic z tym nie robi.
Czy kiedy miałeś tę naprawę, dealer pobrał od ciebie opłatę, czy też została ona jakoś pokryta? Crosstrek mojej żony z 2018 roku ma ten problem i myślę, że to powoduje włączanie i wyłączanie ekranu.

#24 ·
Mój też to robi. Szczegółowo opisałem mój samochód i nic nie uderzyłem ani nic. A kiedy wsiadłem z powrotem do samochodu, głośność nie działała, chyba że nacisnąłem na nią, a potem się wyłączała, wtedy musiałem ją włączyć, teraz nie podnosi się ani nie opada. Rozważam również młotek!!

#26 ·
Nadal mogę wcisnąć, aby wyciszyć lub uruchomić ponownie, a następnie ponownie wcisnąć, aby wyłączyć wyciszenie. Ale metalowy trzpień jest luźny i nie zwiększa ani nie zmniejsza głośności. Nadal mogę to robić na kierownicy, ale czy komuś się to przydarzyło i czy to naprawiłeś? Mam ochotę wziąć młotek i uderzyć w trzpień, żeby zobaczyć, co się stanie.
To właśnie przydarzyło mi się po raz trzeci w ciągu 6 lat, a Subaru musi wymienić całe radio tylko dla tego głupiego pokrętła. Zostało wymienione w październiku i oto minęły 3 miesiące, a pokrętło znowu się zepsuło. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, Subaru to tani szajs!