Strona 431 instrukcji obsługi, paragraf "16." mówi: "Przechowuj płaską oponę w schowku na oponę zapasową. .....". Kiedy użyłem taśmy mierniczej, doszedłem do wniosku, że moja nowa, pełnowymiarowa opona Yokohama Geolander na stalowej feldze nie zmieści się w "schowku na oponę zapasową". Tak naprawdę nie próbowałem przechowywać nowej opony i felgi. Koło zapasowe jest na tylnym siedzeniu zapięte pasem bezpieczeństwa, więc mogę do niego łatwo dotrzeć, nie musząc całkowicie opróżniać bagażnika. Podejrzewam, że dobrze zużyta opona (1/8" pozostałej głębokości bieżnika) bez ciśnienia w oponach może pasować???? Czy ktoś faktycznie włożył płaską oponę do schowka na oponę zapasową?
Na stronie 427, kolumna 1, "OSTROŻNIE", pierwsza kulka mówi: "Nigdy nie używaj żadnej tymczasowej opony zapasowej innej niż oryginalna. Używanie innych rozmiarów może spowodować poważne uszkodzenia mechaniczne układu napędowego pojazdu." Myślę, że oprogramowanie może wykryć oryginalną oponę zapasową i skompensować, aby nie uszkodzić układu napędowego.
Moje komentarze to czysta spekulacja. Czy ktoś zna fakty?
Konkretnie: "Czy moja nowa, pełnowymiarowa opona zmieści się w "schowku na oponę zapasową"? Nie zamierzam opróżniać bagażnika i próbować. Mój nowy zespół koła stalowego i opony jest dla mnie za ciężki, żeby spróbować. Nazwij mnie chorym, kulawym i leniwym.
Na stronie 427, kolumna 1, "OSTROŻNIE", pierwsza kulka mówi: "Nigdy nie używaj żadnej tymczasowej opony zapasowej innej niż oryginalna. Używanie innych rozmiarów może spowodować poważne uszkodzenia mechaniczne układu napędowego pojazdu." Myślę, że oprogramowanie może wykryć oryginalną oponę zapasową i skompensować, aby nie uszkodzić układu napędowego.
Moje komentarze to czysta spekulacja. Czy ktoś zna fakty?
Konkretnie: "Czy moja nowa, pełnowymiarowa opona zmieści się w "schowku na oponę zapasową"? Nie zamierzam opróżniać bagażnika i próbować. Mój nowy zespół koła stalowego i opony jest dla mnie za ciężki, żeby spróbować. Nazwij mnie chorym, kulawym i leniwym.