Subaru Crosstrek and XV Forums banner
121 - 128 of 128 Posts
Zbiorniki wychwytujące NIE są obecne, ponieważ zwiększa to koszty, złożoność, odpowiedzialność i nie jest zgodne z emisjami.
Samo dodanie zbiornika wychwytującego nie przyniesie żadnej zauważalnej różnicy, chyba że przerobisz cały wewnętrzny obieg wentylacji silnika. Chcesz więcej mocy, dodaj elektryczną pompę próżniową, aby usunąć cały przedmuch i odpowietrzyć go.

W przypadku problemu z gromadzeniem się, który zawsze występuje w silnikach, DI lub nie, SeaFoam lub środek do czyszczenia gaźników co 25 000 mil zdziała cuda.
Jeśli martwisz się rozrzedzaniem oleju lub kondensacją wody, masz inne, poważniejsze problemy niż gromadzenie się węgla.

Nigdy go tam nie będzie, jeśli będziemy zadowoleni z obecnej konfiguracji. Jeśli Subaru monitoruje grupy/fora takie jak to, mogą wziąć ten problem pod uwagę. Poza tym świetny samochód.
Sprawiasz wrażenie, że to tylko problem Subaru. To problem dla wszystkich producentów, którzy mają tylko systemy DI.

Sprawiasz wrażenie, że to tylko problem Subaru. To problem dla wszystkich producentów, którzy mają tylko systemy DI.
Nigdy tego nie stwierdzono ani nie zasugerowano. To forum Crosstrek, więc dotyczy to tutaj. Mamy również Forestera 23, i to również problem dla tego samochodu. Niektórzy producenci zajęli się tym problemem, ale martwię się, że Subaru jeszcze tego nie zrobiło.

Znalazłem to:
"Które samochody mają silniki z podwójnym wtryskiem?
Inni producenci używający systemów podwójnego wtrysku to Audi, Ford, Hyundai i Nissan. Producenci mają własne strategie działania, ale w większości przypadków będą używać wtrysku do kolektora dolotowego na biegu jałowym. Podczas niskich i średnich obciążeń oraz prędkości obrotowej silnika używane są oba wtryskiwacze, a przy dużych obciążeniach stosowany jest wtrysk bezpośredni."

Toyota ma również rozwiązanie wykorzystujące system D-4S.

Mój Legacy z 2016 roku miał wtrysk do kolektora dolotowego i nigdy nie miał problemu z węglem i działał dobrze przez 100 000 mil. Niestety, został zniszczony, więc potrzebowałem nowego samochodu. Nie wiedziałem, że nowe Subaru przyjęły ten nowy system wtrysku lub że on istnieje. Co dziwne, Subaru nie ma wymagań dotyczących harmonogramu konserwacji dla problemów specyficznych dla DGI. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów i staram się ich unikać i dlatego kupuję nowe samochody, ponieważ niezawodność i bezpieczeństwo są na pierwszym miejscu.

Nigdy tego nie stwierdziłem ani nie zasugerowałem. To forum Crosstrek, więc dotyczy to tutaj. Mamy również Forestera 23 i to również problem dla tego samochodu. Niektórzy producenci zajęli się tym problemem, ale obawiam się, że Subaru jeszcze tego nie zrobiło.

Znalazłem to:
"Które samochody mają silniki z podwójnym wtryskiem?
Inni producenci używający systemów podwójnego wtrysku to Audi, Ford, Hyundai i Nissan. Producenci mają własne strategie działania, ale w większości przypadków wtrysk do kolektora jest stosowany na biegu jałowym. Podczas niskich i średnich obciążeń oraz prędkości obrotowej silnika używane są oba wtryskiwacze, a przy dużych obciążeniach stosowany jest wtrysk bezpośredni."

Toyota ma również rozwiązanie wykorzystujące system D-4S.

Mój Legacy z 2016 roku miał wtrysk do kolektora i nigdy nie miał problemu z węglem i działał dobrze przez 100 000 mil. Niestety, został skasowany, więc potrzebowałem nowego samochodu. Nie wiedziałem, że nowe Subaru przyjęły ten nowy system wtrysku ani że on istnieje. Co dziwne, Subaru nie ma wymagań dotyczących harmonogramu konserwacji dla serwisowania problemów specyficznych dla DGI. Mam nadzieję, że nie będę miał problemów i staram się ich unikać i dlatego kupuję nowe samochody, ponieważ niezawodność i bezpieczeństwo są na pierwszym miejscu.
tak, wiem, ale dopóki nie przejdą na podwójny wtrysk, będzie to problem dla wszystkich producentów, którzy go nie używają.

Możesz mieć mały wyciek oleju. Kiedy odłączyłem wąż od zaworu PCV, niewielka ilość oleju spłynęła na blok silnika.
Spaliło się to przez kilka tygodni. Czułem zapach oleju w środku i na zewnątrz. Odłączyłem ten wąż pięć lub sześć razy i tylko raz był w nim olej. Wyjąłem i wyczyściłem zawór PCV za pomocą płynu do czyszczenia hamulców i upewniłem się, że grzechocze. Nigdy więcej nie widziałem tam oleju.
Jak dotąd wydaje się, że wszystkie węże są suche i czyste, więc nie jestem pewien, co się jeszcze wydarzyło. Interesujące jest to, że zapach bardziej przypomina doraźny powiew po uruchomieniu silnika na wysokich obrotach, a nie przedłużający się zapach, który utrzymuje się przez kilka minut.

Ech... 63000 km na moim 2018... Myślę też, że zrobię to piaskowanie orzechami włoskimi przy około 100000 km.

Nigdy nie robiłem czyszczenia zaworów dolotowych za pomocą tych płynów czyszczących. Z filmów, które oglądałem i raportów, które czytałem, niewiele dają, a piaskowanie orzechami włoskimi jest właściwym rozwiązaniem, gdy biegu jałowego staje się nierówny.

Zrobiłem szybkie wyszukiwanie w internecie... znalazłem to coś tutaj lokalnie. Może spróbuję.

Mój BRZ miał podwójny układ wtryskowy, więc to nie tak, że nie mają technologii, żeby to zrobić, wszystko sprowadza się do pieniędzy. To samo dotyczy również Catch Can, jak wspomniano, wiele osób jest zbyt leniwych, aby go opróżnić. Cholera, ludzie ignorują kontrolkę TPMS.

Myślę, że jeśli wyczyścisz zawory czymś przez przepustnicę (używam zestawu STP) co 20 tys. km na nowym silniku i masz catch can, opóźni to nieuniknione. Dla mnie to lepsze niż nic. Wszystkie filmy, które widziałem, jak próbują wyczyścić brudny zestaw zaworów, tak naprawdę niewiele dają. Przynajmniej zestawy DIY. Myślę, że jeśli zaczniesz od nowego silnika, masz trochę lepszą szansę.

121 - 128 of 128 Posts