Subaru Crosstrek and XV Forums banner

Najlepsze diody LED cofania, jakie kiedykolwiek wyprodukowano

9.1K views 82 replies 16 participants last post by  Octal450  
#1 · (Edited)
Przetestowałem BARDZO DUŻO żarówek LED do cofania w moim samochodzie, w tym Diode Dynamics, LASFIT, SuperBrightLEDs, Alla itp... i te są po prostu NAJLEPSZE, jakie kiedykolwiek powstały.

7440 dla modeli sprzed 2024 roku

921 dla modeli z 2024 roku i nowszych (MOŻE UNIEMOŻLIWIĆ ZAMKNIĘCIE POKRYWY)

Te są o wiele lepsze od wszystkich innych żarówek, które testowałem. Żaden inny projekt żarówki 7440 nawet się nie zbliżył. To tak, jakby mieć zestaw reflektorów z tyłu samochodu do cofania - a ponieważ często parkuję w słabo oświetlonych miejscach, jest to absolutnie niesamowite i daje mi pewność podczas cofania, działa również fantastycznie, oświetlając rzeczy na kamerze cofania.

Jeśli chodzi o niezawodność, mam je od roku i nie mam żadnych problemów. Czekałem z opublikowaniem tego, aby upewnić się, że się nie zepsują.

Diody LED są umieszczone na cienkim pasku, chipy są ustawione plecami do siebie, pionowo jak zamienniki reflektorów, pasując do położenia włókna. Można zobaczyć chipy w koralikach reflektora, które to pokazują. Gumowa przelotka jest trochę trudna do włożenia i trzeba je obrócić tak, aby chipy świeciły w pozycjach 9 i 3.

Jedna z żarówek Alla miała podobną jasność, ale miała bardzo słabą jakość wykonania i projektu i nie mogę polecić tej żarówki i prawdopodobnie zaklasyfikowałbym ją jako niebezpieczną, podobnie jak wiele innych tanich żarówek.

Nie, to nie jest post sponsorowany. Kupiłem te produkty za własne pieniądze.

Image

#11 ·
24 trek to Amazon.com tak W16W.

To samo. Pigtail jest spowodowany radiatorem potrzebnym dla tej jasnej żarówki. Po prostu podłącz go do fabrycznej wiązki przewodów i schowaj w panelu.

Powinno pasować tak samo jak w poprzednich modelach, ale sam tego nie próbowałem. Mam '18.

#14 ·
6000lm to szaleńcza jasność! Standardowe światła cofania mają około 250lm. Najjaśniejsze od Diode Dynamics mają 700lm. Czy są one w ogóle legalne na drodze, tzn. czy przejdę przegląd stanu?

#15 ·
6000lm to szaleńcza jasność! Standardowe światła cofania mają około 250lm. Najjaśniejsze z Diode Dynamics mają 700lm. Czy są one w ogóle legalne na drodze, tzn. czy przejdę przegląd stanu?
Ja sam wciąż uczę się w tej przestrzeni, więc nie traktuj tego jako ewangelii, ale... O ile mi wiadomo, takie rzeczy jak światła przeciwmgielne i światła cofania NIE są regulowane.

#17 · (Edited)
To, co i jak jest regulowane, zależy od stanu, prowincji lub kraju.

Na przykład w moim stanie pomysł "przeglądów samochodów" mógłby kosztować polityka jego urząd w następnych wyborach.
hmm..zobacz poniżej...czy czegoś mi brakuje?? Wszyscy wiemy, że egzekwowanie i inspekcje to inna sprawa...ale.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), część Departamentu Transportu Stanów Zjednoczonych (DOT), reguluje reflektory samochodowe w Stanach Zjednoczonych:
Federalny Standard Bezpieczeństwa Pojazdów Silnikowych (FMVSS) 108: Norma ta reguluje wszystkie urządzenia oświetleniowe, sygnalizacyjne i odblaskowe w pojazdach, w tym reflektory.
Jasność reflektorów: Reflektory muszą mieć natężenie światła od 500 do 3000 kandeli.
Certyfikacja reflektorów: DOT i SAE certyfikują reflektory, które są legalne w Stanach Zjednoczonych.
Reflektory LED: NHTSA wymaga, aby każda lampa reflektora LED zaprojektowana i sprzedawana przez stronę trzecią była zatwierdzona przez NHTSA.

#18 ·
Istnieją przepisy federalne, które nakazują istnienie, a czasem kolory kilku typów zewnętrznych świateł samochodowych - kierunkowskazów, świateł stopu i tak dalej. Ale reflektory są jedynymi, w przypadku których władze federalne wymagają certyfikacji konkretnych systemów oświetleniowych, więc przypuszczam, że w większości jurysdykcji te światła cofania są legalne.

Niemniej jednak, jeśli OP wychodzi do pracy wcześnie rano, mam nadzieję, że zapewnił darmowe okulary przeciwsłoneczne wszystkim swoim sąsiadom.

#21 ·
Sztuczna inteligencja (AI) z pewnością ma jeszcze wiele do zrobienia. Bawiłem się kilkoma produktami i od czasu do czasu potrafią one całkowicie trafić w moje zapytania... ale równie często wyniki są żałosne.

Z punktu widzenia tego forum, mile widziane jest, jeśli wszelkie posty wygenerowane przez AI są tak oznaczone. Treści AI są również często używane przez spamerów i jeśli post od nowego użytkownika brzmi jak AI, zawsze bardziej dokładnie go analizuję.

#22 ·
Sztuczna inteligencja (AI) ma jeszcze sporo do zrobienia, na pewno. Bawiłem się kilkoma produktami i od czasu do czasu potrafią one całkowicie trafić w moje zapytania... ale równie często wyniki są żałosne.

Z punktu widzenia tego forum, mile widziane jest, jeśli wszelkie posty generowane przez AI są tak oznaczone. Treści AI są również często wykorzystywane przez spamerów i jeśli post od nowego użytkownika brzmi jak AI, zawsze bardziej go analizuję.
Tak. Sam jestem informatykiem. Zacząłem kodować w latach 70. Co za długa i dziwna podróż. Powtórzyłem moje zapytanie i otrzymałem tę samą odpowiedź bez AI.

#26 ·
#25 ·
Co dziwne (lub nie), "stare standardowe" marki wydają się mniej skłonne do składania jakichkolwiek roszczeń dotyczących wartości lumenów lub podobnych.

Na przykład żarówki Sylvania LED 912, które pasowałyby do gniazd świateł cofania, ale nie mają oceny jasności / mocy nigdzie, gdzie mógłbym znaleźć podczas szybkiego wyszukiwania.

#29 ·
Dostajemy coroczne kontrole emisji i bezpieczeństwa. Przednie zawieszenie i układ kierowniczy, wycieraczki, lampy i ustawienie reflektorów. Wątpię, czy jasność tylnej żarówki spowodowałaby problem.
Widziałem, co robią tutaj w MA. Sprawdzają wszystkie żarówki, aby upewnić się, że działają. I sprawdzają ustawienie reflektorów.

• Like
Reactions: BillLin
#30 ·
Osobiście wypróbowałem tylko kilka żarówek LED z rynku wtórnego do różnych pojazdów w ciągu ostatnich dwóch lat. Technologia LED od czasu covid bardzo się rozwinęła, IMO!!
Chociaż cena może być czynnikiem dla niektórych, zauważyłem, że jakość niektórych droższych diod LED JEST warta wydatku, ponieważ mają tendencję do dłuższego działania. Nie próbowałem jeszcze nowszych diod LED Diode Dynamics, ale mogę poświadczyć ich jakość wśród innych świateł przeciwmgielnych/punktowych/drogowych/rowowych (y) (y) Warto wydać dodatkową monetę, aby raz zapłakać ;) Nie wątpię, że ich inne diody LED byłyby inne.

Dzisiejsze konstrukcje LED są bardzo zbliżone wymiarami do zwykłych żarówek żarnikowych lub halogenowych. Minęły czasy sprzed zaledwie kilku lat z przedłużonymi obudowami z wentylatorami chłodzącymi, dodatkowymi diodami itp.

Ale... jaśniejsze niekoniecznie oznacza lepsze? Jak ze wszystkim, istnieje równowaga między jasnością a trwałością IMO. Jasne, możesz mieć ładny, jasny zestaw diod LED w CT, ale jeśli musisz je zbyt często wymieniać, czy warto? Znowu, tylko moje dwa centy.

#33 ·
Osobiście wypróbowałem tylko kilka żarówek LED aftermarket do różnych pojazdów w ciągu ostatnich dwóch lat. Technologia LED od czasu covid bardzo się rozwinęła, IMO!!
Chociaż cena może być czynnikiem dla niektórych, zauważyłem, że jakość niektórych droższych diod LED JEST warta wydatku, ponieważ mają tendencję do dłuższego działania. Nie próbowałem jeszcze nowszych diod LED Diode Dynamics, ale mogę zaświadczyć o ich jakości wśród innych świateł przeciwmgielnych/punktowych/drogowych/rowowych (y) (y) Warto wydać dodatkową monetę, aby raz zapłakać ;) Nie wątpię, że inne diody LED byłyby inne.

Dzisiejsze konstrukcje LED są bardzo zbliżone wymiarami do zwykłych żarówek żarnikowych lub halogenowych. Minęły czasy sprzed kilku lat z przedłużonymi obudowami z wentylatorami chłodzącymi, dodatkowymi diodami itp.

Ale... jaśniejsze niekoniecznie oznacza lepsze? Jak ze wszystkim, istnieje równowaga między jasnością a żywotnością IMO. Jasne, możesz mieć ładny, jasny zestaw diod LED w CT, ale jeśli musisz je zbyt często wymieniać, czy warto? Znowu, tylko moje dwa centy.
Cholera, kupiłem parę tanich diod LED Sylvania 912 w sklepie z częściami samochodowymi i były one ulepszeniem w stosunku do żarówek... i prawdopodobnie przeżyją niektóre kraje.

#31 ·
Przetestowałem BARDZO DUŻO żarówek LED do cofania w moim samochodzie, w tym Diode Dynamics, LASFIT, SuperBrightLEDs, Alla itp... i te są po prostu NAJLEPSZE, jakie kiedykolwiek powstały.

7440 dla Pre 2024

921 dla 2024+

Te są o wiele lepsze od wszystkich innych żarówek, które testowałem. Żaden inny projekt żarówki 7440 się nawet nie zbliżył. To tak, jakby mieć zestaw reflektorów z tyłu samochodu do cofania - a ponieważ często parkuję w słabo oświetlonych miejscach, jest to absolutnie niesamowite i daje mi pewność podczas cofania, działa również fantastycznie do oświetlania rzeczy na kamerze cofania.

Jeśli chodzi o niezawodność, mam je już rok i nie mam żadnych problemów. Czekałem z opublikowaniem tego, aby upewnić się, że nie umrą.

Diody LED są umieszczone na cienkim pasku, chipy back-to-back ustawione pionowo jak zamienniki reflektorów, pasujące do położenia włókna. Możesz zobaczyć chipy w koralikach reflektora, które to pokazują. Gumowa przelotka jest trochę trudna do włożenia i musisz upewnić się, że obracasz je tak, aby chipy świeciły w pozycji 9 i 3.

Jedna z żarówek Alla miała podobną jasność, ale miała bardzo słabą jakość wykonania i projektu i nie mogę polecić tej żarówki i prawdopodobnie zaklasyfikowałbym ją jako niebezpieczną, tak jak wiele innych tanich żarówek.

View attachment 325486
Kupiłem 921 dla mojego 24 limited i żarówka pasuje do otworu i pasuje do uprzęży, ale obudowa żarówki wystaje za daleko i osłona po wewnętrznej stronie klapy nie pasuje do niej.

#42 ·
Kupiłem 921 do mojego 24 limited i żarówka pasuje do otworu i pasuje do uprzęży, ale obudowa żarówki wystaje za daleko i osłona po wewnętrznej stronie klapy nie pasuje do niej.
Cholera. Przepraszam :(

Pasuje do wszystkich poprzednich lat. Zaktualizuję OP.

#32 ·

7440 dla modeli przed 2024

921 dla modeli 2024+

Te są o wiele lepsze od jakiejkolwiek innej żarówki, którą testowałem. Żaden inny projekt żarówki 7440 nawet się nie zbliżył. To tak, jakby mieć zestaw reflektorów z tyłu samochodu do cofania - a ponieważ często parkuję w słabo oświetlonych miejscach, jest to absolutnie niesamowite i daje mi pewność podczas cofania, działa również fantastycznie, oświetlając rzeczy na kamerze cofania.

Jeśli chodzi o niezawodność, mam je już rok i nie mam żadnych problemów. Czekałem z opublikowaniem tego, aby upewnić się, że nie umrą.

Diody LED są umieszczone na cienkim pasku, chipy back-to-back ustawione pionowo jak zamienniki reflektorów, pasujące do położenia włókna. Można zobaczyć chipy w koralikach reflektora, które to pokazują. Gumowa przelotka jest trochę trudna do włożenia i trzeba upewnić się, że obraca się je tak, aby chipy świeciły w pozycji 9 i 3.

Jedna z żarówek Alla miała podobną jasność, ale miała bardzo słabą jakość wykonania i projektu i nie mogę polecić tej żarówki i prawdopodobnie zaklasyfikowałbym ją jako niebezpieczną, tak jak wiele innych tanich żarówek.

View attachment 325486
Mam je teraz od około 4 lat w moim modelu 2019 base Trek... Fabryczne światła cofania były okropne, zwłaszcza z lekkim przyciemnieniem szyb bocznych. Starej szkoły używam kamery, ale używam też lusterek bocznych, ponieważ mamy te obskurne betonowe paski do podjazdu.

#34 ·
Światła auxbeam mogą być niezwykle jasne. Kupiłem parę do świateł przeciwmgielnych w moim '23 (żółte). Oświetlały drogę jak światła drogowe. Zostałem oślepiony w ciągu dnia. Te były jak 6x jaśniejsze. Kupiłem to samo, tylko inne, które były jak 3x jaśniejsze. Bardziej w zakresie normalności.

#44 ·
Światła auxbeam mogą być niezwykle jasne. Kupiłem parę do świateł przeciwmgielnych w moim '23 (żółte). Oświetlały drogę jak światła drogowe. Migały w ciągu dnia. Te były jak 6x jaśniejsze. Kupiłem to samo, tylko inne, które były jak 3x jaśniejsze. Bardziej w zakresie normalności.
Prawdopodobnie kupiłeś złe żarówki. Jeśli nie są dwustronne, będą oślepiać. Musisz kupić żarówkę przeznaczoną do tego zastosowania, z dwoma cienkimi bokami w pozycji pionowej, w przeciwnym razie tak się stanie.

#35 ·
Widziałem, że Auxbeam ma dwie różne opcje LED do cofania. Te tańsze wyglądają podobnie do tych, które mam od Diode Dynamics. Te droższe są ogromne i zastanawiam się, czy nie wypalą dziury w reflektorze, albo czy w ogóle się zmieszczą.

#43 ·
Widziałem, że Auxbeam ma dwie różne opcje LED do cofania. Te tańsze wyglądają podobnie do tych, które mam od Diode Dynamics. Te droższe są ogromne i zastanawiam się, czy nie wypalą dziury w reflektorze, a nawet czy się zmieszczą.
Co? Nie "wypali dziury" lol. Nie nagrzewają się nawet tak bardzo jak halogeny. Pasują również dobrze do modeli sprzed 2024 roku.

#37 ·
Uważam, że światła w samochodzie mogą być zbyt jasne... pogarszając widoczność nadjeżdżających kierowców i nie dając kierowcy samochodu, w którym się znajdują, żadnej możliwości dostosowania się do widzenia w nocy.
W kwestii świateł cofania LED, jak wpłyną one na nadjeżdżających kierowców lub zahamują zdolność kierowcy do dostosowania się do widzenia w nocy w samochodzie, w którym się znajdują?

#45 ·

Nawiasem mówiąc, umieściłem je w moim Crosstreku 2023 (Kimlatar 4000Lumens). Były bardzo łatwe w instalacji i nie miałem z nimi żadnych problemów. Stanowią OGROMNĄ poprawę w stosunku do standardowych żarówek. Pogoda jest tu w PNW dość kiepska, a możliwość widzenia podczas cofania zmienia zasady gry. :)