Cześć FM, czy zrobiłeś jakiś film? Czy umieściłeś również samochód na podnośniku, aby naprawić problem? LUB możesz wymienić przełącznik zakresu parkowania z wnętrza samochodu? Jaka jest również wartość momentu obrotowego? Będę wdzięczny za Twoją odpowiedź. Dziękuję. Joy [UOTE="Floridaman222, post: 2060749, member: 297460"]
Cześć wszystkim,
Tylko żeby nadrobić zaległości. Właśnie wykonałem tę naprawę w moim 2016 roku. Jest to wykonalne, ale wymagany poziom umiejętności podnosi go ponad prostą wymianę. Podjąłbym się tego tylko wtedy, gdy czujesz się bardzo swobodnie z narzędziami, rozbieraniem rzeczy i ponownym składaniem ich bez pozostawiania żadnych części. To jest poważna "umiarkowana" praca, znacznie wykraczająca poza wymianę jednostki centralnej stereo lub naprawę uszkodzonego silnika szyby. Potrzebujesz również klucza dynamometrycznego, ponieważ istnieją 4 duże śruby i nakrętka do kabla skrzyni biegów, które wymagają dokręcenia do specyfikacji po ponownym złożeniu. Naprawdę potrzebujesz instrukcji serwisowej Crosstrek i schematu rozłożeniowego. Musisz zamówić kilka dodatkowych części (nakrętki wciskane) oprócz samej nowej płyty.
Zajęło mi to około 4 godzin, w pełnym wymiarze godzin, aby to zrobić, gdy miałem części, nie licząc demontażu wykończenia konsoli. Czas, jaki to zajmuje u dealera, jest uzasadniony.
Biorąc pod uwagę, że Subaru wydaje się rozwiązywać ten problem na swój koszt, BARDZO polecam ludziom skorzystanie z możliwości zlecenia tego dealerowi.
Fm
[/UOTE]