W moim wieku życie jest zbyt krótkie, aby martwić się lub podejmować działania zapobiegawcze, aby zapobiec osadzaniu się nagarów na zaworach dolotowych, które mogą wystąpić lub nie – dopóki/chyba że zacznę widzieć problem z wydajnością. To trochę tak, jak sprawdzanie i regulacja ciśnienia w oponach przed KAŻDĄ jazdą, aby zapobiec (odległej?) możliwości zniszczenia systemu AWD, ponieważ wszystkie opony nie są idealnie równe. Proszę.
Sądzę, że zdecydowana większość właścicieli Subaru nie jest ani mechanikami, ani inżynierami mechanikami, nie śledzi tego forum i nie traci snu martwiąc się o ten „problem”. W przeciwnym razie mogą zacząć myśleć: „Kupić następnym razem innego Subaru? Chyba nie?” W rzeczywistości Subaru nadal ma dość wysoką satysfakcję i lojalność klientów w szerokim spektrum doświadczeń właścicielskich. Cholera, jestem skuszony kupić kolejnego Crosstreka, moje obecne doświadczenie było tak pozytywne (jak dotąd).
Powiedziawszy to wszystko, cenię wiedzę dostępną na tym forum (naprawdę, cenię) i uważam, że śledzenie postów poprawia moje wrażenia z posiadania. Dzięki dla wszystkich ekspertów.